Семинар в Българска Стопанска Камара

от .

seminar iran bskНа 23.02.2016 г. при голям интерес от фирми се проведе семинар на тема „Как се прави бизнес с Иран“. По време на събитието бяха представени възможностите за търговско и икономическо сътрудничество с Иран.

В срещата участваха г-н Веселин Илиев, главен директор „Международно икономическо сътрудничество“ в БСК, председателят на Ирано-Българска Бизнес Асоциация (ИББА) Саид Хадеи, членовете на управителния съвет - Амир Хадеи и  Александър Александров и представители на над 30 компании от различни индустрии с интерес към иранския пазар.

Веселин Илиев очерта правната рамка и предостави многообразие от източници на пазарна информация. Саид Хадеи разказа за възможностите пред предприемачите от двете страни и за някои културни особености. Поради доскоро прилагания режим на санкции срещу Иран, на този голям пазар има множество специфични ниши: машиностроителна продукция, особено леярско и ковашко оборудване, оборудване за обработка на големогабаритни детайли, индустриална електроника, автоматизация, повдигащи системи и складове, млечни продукти, пилешко, телешко, агнешко и шилешко месо, консервирани храни, подправки, модни облекла, маркови стоки, туристически и транспортни услуги.

bsk iran

Участниците в семинара имаха възможност да задават въпроси от общ характер на лекторите, а също така и да разговарят лично с организаторите.

amir hadei bsk iran


За нас

Ирано-Българска Бизнес Асоциация (ИББА) е сдружение за осъществяване на дейност с нестопанска цел в областта на опазването, развитието и популяризирането на материалната и духовна култура, традициите, практиките, обредите, социалните групи, бизнес средите и обединенията, както и на добрите регионални и международни практики, опит...

Повече

Галерия

Дейности

world flags sphereИрано-Българска Бизнес Асоциация (ИББА) е член на Клуба на Смесените и Чуждестранните Палати в България, към Българска Търговско-Промишлена Палата (БТПП), и участва активно в организираните от него събития и работни срещи.

Повече