Нови възможности за развитие в търговско-икономическите отношения с Иран

от .

1337476 origПредседателят на Ирано-Българската Бизнес Асоциация Саид Хадеи се срещна с председателя на Българска Търговско-Промишлена Палата Цветан Симеонов.

Бяха обсъдени възможностите за търговско-икономическо сътрудничество между Република България и Ислямска република Иран в контекста на президентските избори в Иран.

Като перспективни сектори за взаимноизгодно развитие бяха отбелязани производството на строителни материали, продукти на хранително–вкусовата промишленост и селското стопанство. Саид Хадеи сподели, че за Иран особен интерес би представлявал вносът на пшеница, фуражи и брашно от България.

Ирано-Българската Бизнес Асоциация пое ангажимент за по-активно участие в Клуба на Смесените и Чуждестранните Палати в България.

От своя страна Цветан Симеонов изрази готовността на БТПП да окаже съдействие при организирането на бизнес делегация до Иран, като сътрудничи при разпространение на информация и уведомяване на фирмите-членове на Палатата. По първоначални данни евентуално пътуването се предвижда за средата на месец август 2013.

БТПП допълнително ще предостави информация относно участието на българските фирми в бизнес делегацията до Иран.

Източник: БТПП

За нас

Ирано-Българска Бизнес Асоциация (ИББА) е сдружение за осъществяване на дейност с нестопанска цел в областта на опазването, развитието и популяризирането на материалната и духовна култура, традициите, практиките, обредите, социалните групи, бизнес средите и обединенията, както и на добрите регионални и международни практики, опит...

Повече

Галерия

Дейности

world flags sphereИрано-Българска Бизнес Асоциация (ИББА) е член на Клуба на Смесените и Чуждестранните Палати в България, към Българска Търговско-Промишлена Палата (БТПП), и участва активно в организираните от него събития и работни срещи.

Повече